Mijn Verbouwpremie

Vanaf 1 oktober 2022 kunnen particulieren en bedrijven via één online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. Mijn VerbouwPremie premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest. Als energiedeskundige blijven wij steeds op de hoogte van alle mogelijke premies en belastingenvoordelen.   Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.   Download hier de brochure:

Lees meer »

Nu. Nu moeten we renoveren of beter reNUveren.

Dit jaar maakt de Vlaamse Regering tot  300 miljoen euro vrij om de Vlaamse renovatiestrategie vorm te geven op het terrein. Bij energiezuinige gebouwen wint namelijk iedereen: de eigenaars, de bouwsector, het klimaat en de energiefactuur..

Lees meer »

Premie Alert

Duurzaamheid is de toekomst. Zeker als het gaat over energie. Wie een woning of appartement bezit met een slechte energieprestatie en die binnen een periode van 5 jaar grondig renoveert met een gunstig EPC-label als resultaat, kan vanaf 2021 beroep doen op de EPC-labelpremie Surf naar www.energiesparen.be/epc-label-premie voor meer informatie.

Lees meer »

Verstrenging S-peil voor nieuwbouw wordt jaar uitgesteld tot 2022

De Vlaamse regering stelt de strengere regels voor de energie-efficiëntie van nieuwbouw voor een jaar uit. “Vanaf 1 januari 2021 zou het S-peil verlaagd worden van 31 naar 28. Uit een eerdere bevraging van Bouwunie blijkt dat nieuwbouwwoningen hierdoor 5 à 10 procent duurder zullen worden. Het is goed dat Vlaamse regering op initiatief van minister Demir heeft beslist om het S-peil eerst grondig te evalueren alvorens het verder te verstrengen. Bouwunie is hiervoor al langer vragende partij en bepleitte het uitstel nog tijdens een overleg met de regering in februari“, zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens.

Lees meer »